10 Araç İle Seo'nuzu Yükseltin


        
E-ticaret sitenizden bolca satış yapmanın en önemli formüllerinden biride seo çalışmalarıdır. Bu yazımda sizler için bulabildiğim 10 araç ile seo'nuzu yükseltmeniz in yollarını anlatmaya çalışacağım. Sitenizde doğru olarak yapacağınız seo çalışmaları uzun vadede sitenizin arama motorlarında görünürlüğünü ve otoritesini arttıracaktır. Seo çalışması emek,sabır ve zaman isteyen bir çalışmadır. Bugün başladım yarın bitsin haftaya da arama motorlarında ilk sıraya oturayım demek değildir. Sabrederek ve doğru adımları izleyerek yapacağınız yada yaptıracağınız seo çalışmaları sitenizi uzun vadede arama motorlarında yüksek sıralarda yer almasını sağlar. 


10 Araç İle Seo'nuzu Yükseltin

Siteniz için seo çalışmalarını kendinizin yapabileceği gibi dışarıdan da profesyonel kişilere yaptırabilirsiniz. Tabi ki profesyonel hizmet alacağınız firma yada kişileri çok iyi araştırmalı ve referanslarına da bakmanızda fayda var. Kaliteli bir seo çalışması size  uzun vadede çok faydalı olacaktır. Keza  kalitesiz bir seo çalışması da sitenizi çöp siteler arasına sokabilir.

Seo çalışmasını kendim yapacağım diyorsanız. Buyurun o zaman. Aşağıdaki  10 araç ile seo'nuzu yükseltin.

1- Keywordtool.io


Yeni anahtar kelimeleri bulmak için kullanabileceğiniz araçlardan bir tanesi  Keywordtool.io. Bu araç ile tek bir kelime etrafında bir çok  farklı kelime gurupları sunuyor. Aynı zamanda bu araçla bulduğunuz kelimelerin arama hacimleri ile adwords rekabetlerini de görebiliyorsunuz. Ücretsiz kullanımında sadece anahtar kelime önerilerini alabildiğiniz bu araçta, ücretli olarak kullanmanız durumunda anahtar kelime arama hacmi ve adword rekabetlerini de görebiliyorsunuz.



2-Moz, Open Site Explorer

Bu araçla rakibiniz olan ve takip ettiğiniz sitelerin alan adı otoriteleri ile sayfa otoritelerini analiz edebilirsiniz. Rakiplerinizin link sayılarını ve değerli olan sayfalarını bulabilir ve buna göre de yeni stratejiler belirleyebilirsiniz.



3-Semrush

Bu araçla detaylı bir şekilde anahtar kelime araştırması yapabilirsiniz.Bulduğunuz kelimelerin arama motorlarındaki hacimlerini,cpc değerleri ile rekabetleri ve aradığınız anahtar kelimelerle benzer ve ilgili olabilecek başka kelime guruplarını da görebilirsiniz.


4-Google Anahtar Kelime Planlayıcı ( Google Adwords)

Bu araç ile anahtar kelimeleri arayabilir ve aylık aranma hacimlerini de görebilirsiniz. Bu aracı kullanabilmeniz için adwords hesabınızın olması gerekiyor. 


5-Kwfinder

Bu araç ile anahtar kelimelerinizin cpc değeri,aranma hacimleri ve rekabetini görmeniz mümkün. İyi bir tarafı da bulduğunuz yada olan anahtar kelimeleri hangi sitelerin kullandığı da görebilirsiniz. Siteniz için Seo çalışmalarında kullanılması gereken araçlardan bence.






 6-Website Penalty İndicator

Bu araç ile sitenizin arama motorlarından ceza alıp almadığını görebilir, google' ın son güncellemelerini ve sitenizin bu güncellemelere uyup uymadığını bu araç sayesinde kolayca öğrenebilirsiniz. Bu değişikliklerin takibi ve sitenize uygulanması da seo açısından önem arz etmektedir.


7-Varvy Seo Tool

Bu araç ile sitenizde bulunan içeriklerin nasıl bir performansa sahip olduğunu görebilir, sitenizde iyi ve kötü çalışan tüm  bölümleri en ince detayına kadar görebilirsiniz. Sitenize googlebot ulaşalabilirliğinden tutun link sayınıza,görsel metinleriniz,site haritanız, sayfa yükleme hızı, mobil uyumluluk ve güvenlik gibi seo ya etki eden ve seo açısından önemli olan bir çok faktörün analizini yapabilirsiniz. 



8-Se Ranking

Bu araç ile rakiplerinizin otoritelerini gördüğünüz gibi, rakiplerinizin tahmini site trafiği de görebilirsiniz. Başarılı ve seo çalışmalarında size faydalı olacak araçlardan bir tanesi diyebiliriz.



9-Gt Metrix

Bu araç ile site hızınızı kontrol edebilirsiniz. Seo ya etki eden en önemli faktörlerden biride sitenizin ve sayfalarınızın hızlı açılmasıdır. Bu araç bu konuda işinize yarayabilir. Ayrıca kullanımı ücretsizdir.




10-Spyfu

Bu aracı rakip analizlerinde kullanabilirsiniz. Rakip firmaların seo performanslarını tahmini bir şekilde görmeniz mümkün. Ayrıca rakiplerinizin adwords tıklamaları ve anahtar kelimelerini de bu araç ile kontrol altında tutmanız mümkün. bunun yanında sizin rakip firmanıza da rakip olan başkaca siteleri de bu araç ile tespit edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder