Xml Bayiliğinde Bilinmesi Gerekenler

Başarılı bir e-ticaret sitesinin devamlılığı için olmazsa olmazlardan biri de sattığınız ürünleri tedarik ettiğiniz firmalardır. Güncel ürünlerin sitenize eklenmesinden tutun, sanal mağazanızın satış talebinin karşılanmasına ve mağazanızdan satılan ürünü son kullanıcıya en hızlı şekilde ulaştırması, başarılı bir sanal mağaza için çok önemlidir. Stok tutmadan yani dropshipping yöntemi ile çalışacaksanız, yukarıda yazdıklarım sizin için daha fazla önem arz etmektedir. Stoksuz bir e-ticaret düşünüyorsanız, bayisi olduğunuz firmayı iyi seçmenizde fayda var. Ayrıca binlerce kalem ürünü olan bir firma ile çalışmayı düşünüyorsanız mutlaka xml servisinden de yararlanmak zorundasınız.
Binlerce ürünün resim,açıklama ve varyantlarını manuel olarak kendi sitenize yada gittigidiyor ve benzeri sitelere eklemek çok fazla zaman kaybı demektir. Yok ben yorulmam gece gündüz çalışır eklerim derseniz, bu seferde karşınıza stok takibi ve yeni gelen ürünlerin sitenize eklenmesi gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Olmayan bir ürünü satabilirsiniz. Yada yeni gelmiş bir üründen haberiniz bile olmayabilir. Xml ile bu sorunlar tamamen ortadan kalkıyor diyebilirim. Binlerce ürünü zahmetsiz ve bir kaç dakikada e-ticaret sitenize ve gitti gidiyor,n11,sanal pazar,sahibinden gibi sitelere yükleyerek anında satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Yazımın başında söylediğim gibi stoksuz satış yapacaksanız, çalışacağınız tedarikçi firmanızın kaliteli ve işini bilen bir firma olmasına dikkat etmelisiniz. Sattığınız bir ürünü son kullanıcıya bir haftada gönderirse yada ilanda olan bir ürünün sipariş geçtiğinizde aslında tedarikçinin elinde olmadığını öğrendiğinizde ve bu tip berbat olayların sürekli olarak tekrarladığını düşündüğünüzde başınıza gelecekleri siz hesap edin. Peki tedarikçiniz in size verdiği fiyatın çok altında kendisininde İnternet'te satış yaptığını söylersem ne derdiniz :) 

Evet xml ve bayilik veren bir çok firmada İnternet ortamında gerek kendi sitelerinden gerekse n11,gitti gidiyor,sanal pazar,sahibinden gibi bir çok sitede farklı isimler altında satış yapmaktadır. 
Bayilik ve xml almadan önce çalışacağınız firmayı enine boyuna araştırın. Hatta gidip görün ve yüz yüze görüşün derim. Toptancı gibi görünüp bu işlerle yakından uzaktan alakası olmayan kişiler ve firmalar genç girişimcilerin hevesini kursağında bırakabilir. Verdiğiniz xml bayilik parası ve yaptığınız yatırımlar tamamen boşa gidebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder