E-Ticaret İçin Sermayenmi Yok O Zaman Dropshipping Yap

Dilimizde stoksuz satış denilen bu yöntemde, düşük sermayeler ile e-ticarete başlayan kişiler için oldukça ideal bir satış yöntemidir. 
E-Ticaret İçin Sermayenmi Yok 
O Zaman Dropshipping Yap. Evet bu yöntemde e-ticaret sitenizi açarsınız ve İnternet' ten satmak istediğiniz ürünü belirleyip, bu ürünün tedarikçilerini bularak xml bayiliği anlaşması yapar ve kurduğunuz siteye tedarikçinin tüm ürünlerini xml ile bir kaç dakikada atarak hemen satışa başlayabilirsiniz. Anlaşma yapacağınız tedarikçinin kaliteli ve profesyonel dropshipping hizmeti verdiğinden emin olmalısınız. 


(Dropshipping Riskleri başlıklı yazımı okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.)

Siteniz hazır, dropshipping tedarikçi anlaşmalarınızı da yaptıysanız geriye pek bir şey kalmamış demektir. İnternet sitenizin tanıtımını yaparak sanal mağazanızdan ürünlerin satılmasını sağlamalısınız. Sanal mağazanızdan satılan ürün için tek yapmanız gereken, satılan ürüne fatura keserek tedarikçi firmanıza kestiğiniz faturayı mail atmanızdır. Bundan sonraki paketleme ve kargolama işlemi tamamen tedarikçi firmanın sorumluluğunda. Bazı firmalarda, müşterinizin sizin mağazanızdan aldığı ürünü sizde tedarikçinin sanal mağazasından satın alır ve ve gene faturanızı keserek, tedarikçi firmaya yollarsınız. Bu çalışma şekilleri firmadan firmaya değişir. Ancak en önemli husus tedarikçinin kargolama işlemini çok hızlı ve düzenli yapmasıdır. Sanal mağazanızdan satılan ürünü son kullanıcıya kargo saatleri içinde aynı gün yada en geç bir gün sonra kargolaması gerekir. Aksi durumda sanal mağazanıza sadık müşteri kazandıramaz ve kısa zamanda kötü bir mağaza profiline sahip olursunuz. Bu durum satışlarınızı çok fazla düşürür yada tamamen sanal mağazanızı kapatmanıza sebep olur. Son kullanıcı aradaki tedarikçi firmayı görmez ve tanımaz, müşteri direk sizi muhatap alacağı için müşteriye derdinizi anlatamazsınız.


Dropshipping sistemi ile çalışmanın en büyük avantajı, satacağınız üründe stok tutma derdi olmamasıdır. Dropshipping yönteminde stok tutmak için mal almanıza, depo tutmanıza, satılan ürünü kargolamak için personel ve paketleme malzemelerinin hiç birine sahip olmanıza gerek yok. Dropshipping ile çalışırsanız yüksek depo kiralarından, personel maaşları ve sigorta primlerine, paketleme malzemelerinden deponuzun elektrik ve su giderlerine kadar tüm bu masrafların cebinizde kalmasını sağlarsınız. E-ticarete yeni başlayan kişiler dropshipping yöntemiyle çalışabilmek için sadece şahıs firması kurması yeterlidir ve küçük bir ofis yada kendi evinden bile bu işi yapabilirler. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder